Om Oss

Om Halmstad Danshälsa

 

Halmstad Danshälsa Förening började som en idé under hösten 2022. Idén blev till verklighet och vårt första styrelsemöte hölls 8:e januari, 2023, samtidigt skickades applikationspappren in till Skatteverket. Allting föll till slut på plats när vi fick vårt officiella organisationsnummer.

Idag är Halmstad Danshälsa en aktiv ideal förening med dedikerade medlemmar och en styrelse som tror helhjärtat på att små initiativ kan leda till stora saker. På sikt är vårt mål att erbjuda dans till deltagare av alla åldrar som kan njuta av dans och musikens välgörande ändamål från fyra år till hundred år. Samtidigt vill vi bredda verksamheten för att inkludera Paradans.

Paradans är samlingsnamn på dans för aktiva med funktionsnedsättning oavsett vilken typ av funktionsnedsättning det gäller. I målgruppen för Paradans har vi aktiva med fysiska, psykiska och intellektuella funktionsnedsättning. En del kan vara medfött, andra kan har tillkommit genom skador, olycka eller sjukdom. Målet med Paradans är att alla ska få känner glädje, engagemang och öppenhet.